Informació del Projecte

Presentació:

MeteoSearch consisteix en un servei dedicat al seguiment de fenòmens severs que es produeixen als voltants de la ciutat de Barcelona.
Al llarg de l'any anirem fent sortides als voltants de Barcelona buscant un fenomen sever. Per tal que vosaltres ho pogueu veure des de les vostres cases incorporarem una webcam al cotxe i ho anirem compartint.

Detalls del servei:

Aquest projecte l'hem utilitzat una vegada en el seu mode de moviment (seguint la neu) i un altre vegada en mode quiet (des de la webcam instal·lada al barri de Les Corts observant el fort vent), hem de dir que el mode en moviment no va acabar de funcionar del tot bé ja que al trobar-nos al cim del Tibidabo no dispossàvem de connexió a internet suficient per poder encendre la webcam i fer una emissió en directe. L'altre vegada que l'hem utilitzat (des de casa) ha funcionat a la perfecció i es pot trobar el vídeo de l'emissió a l'apartat de sortides d'aquest mateix bloc.


Detalls tècnics:

Per tal de fer una covertura eficient disposem:
  • Modem-USB: Per tal de tenir una covertura a internet en qualsevol lloc on anem.
  • Ordinador: Per tal de retransmetre les imatges.
  • Webcam: Ara mateix la webcam que disposem es una Microsoft LifeCam HD-6000.
  • Cotxe: Totes les sortides que fem les farem dins d'un cotxe per anar més ràpid i arribar el més aviat possible. A més ens serveix de resguard.
Es possible que en determinades circumstàncies les transmisions es tallin però nosaltres gravarem les imatges i per tant després es podran tornar a consultar els videos que fem.
Aquest es el mapa on es mostren els llocs per on ens mourem. Depenent de la situació anirem a un punt o a un altre. Pot ser que si les condicions ho requereixen anem a llocs que no apareixen al mapa:

Mostra Zona de moviment de MeteoSearch en un mapa més granSortides:

Aquí teniu una petita taula que mostra els límits aproximats per qué fem una sortida. Això és orientatiu i per tant no es definitiu:
Previsió
Cantitat
Horaris
Precipitació
Per que fem una sortida a causa de la 
precipitació, aquesta hauria d'anar acompanyada de tempesta, pedra o fortes ratxes de vent. Es important que aquestes tempestes afectin llocs
 pròxims a la ciutat de Barcelona o tinguin la previsió d'arribar als seus voltants.
Per poder anar a fer una sortida a causa de la precipitació, aquesta hauria d'arribar a la ciutat entre les 6 del matí i les 10 de la nit ja que sense llum no es veu gran cosa.
Estat de la
Mar
Per que fem una sortida a causa de l'estat de la mar, aquestes haurien de tenir una alçada mínima de 2.5 metres a la costa central. És important tenir llum per observar les onades per tant farem les sortides entre les 10 del matí i
les 6 de la tarda.
Nevada
Al ser un dels fenòmens meteorològics més bonics i a la vegada menys freqüent, amb la possibilitat que caigui algun petit floc ja hi ha suficient per iniciar una sortida. És important que les previsions meteorològiques siguin favorables per a que nevi del contrari la sortida no es farà. Al ser un fenomen poc usual les sortides les realitzarem a qualsevol hora.
Altres
Hi ha d'altres fenòmens a observar com temperatures molt baixes o forts vents. Al ser fenòmens més abstractes no possarem cap
 marge per tant en cas que es presentin temperatures força baixes, fortes ratxes de vent o altres fenòmens, els recomanem que estigui antents al twitter de @BarcelonaMeteo,serà allà on publicarem si fem cap sortida.
Depenent del fenomen hi hauran uns horaris o uns altres. En el cas de fred intens durant la nit es farà la sortida (els punt d'observació seran els mateixos que els de l'observació de neu)Com seguir-nos:

Al no tenir gaire experiència encara no sabem del tot cert com sortirà aquest nou servei però el que si tenim clar es que FACEBOOK serà l'eina de comunicació. Intentarem comunicar les sortides que fem amb una antelació d'uns 30/60 minuts. Durant el trajecte intentarem anar comentant el que està passant amb més detall. A més conectarem l'APRS a l'ordinador per tal que pogueu identificar la nostra posició amb tot detall. Per veure les imatges de la webcam haureu d'entrar a: Ustream.tv
 

Els nostres col·laboradors:

Ara mateix a part del grup BarcelonaMeteo tenim un total de 7 col·laboradors que s'encarregen de fer fotografies dels fenòmens meteorològics, informar de la situació, etc... Per poder col·laborar amb nosaltres us heu de possar en contacte amb nosaltres mitjançant o bé twitter (@BarcelonaMeteo) o bé el nostre correu electrònic (barcelonameteo@hotmail.com)


La revista

Per posar-vos en contacte envieu un correu electrònic a la següent compta: elracodelameteo@meteosearch.es
Moltes gràcies a tothom!
BarcelonaMeteo

No hay comentarios:

Publicar un comentario